Страници

неделя, 20 март 2011 г.

Когато пламне светът

Нека поразсъждаваме логично и логически стигнем до привидно нелогични изводи, които обаче се оказват най-логическите на фона на всичко логично, което ни заобикаля.
Каквото и да се опитваме да си изсмучем от пръстите за успокоение на своята хедонистично отпусната истинска същност, едно е ясно: нашият прекрасен свят се е подпалил от всичко онова, за което, преди всички гадатели, астролози, баячи и гледачи, в Библията е писано. А именно последното време. И кой може да бъде сигурен какво ще му се случи утре? Кой не би се притеснил от събитията?
Логично погледнато събитията водят до смут, цените започват да се тресат, икономиката започва да зъзне от хипосмелост или гърчи от хиперпритеснение. Нелогично погледнато за всичко това сме предупредени в Библията.
Логично погледнато имаме пълно основание да се притесняваме. А тези, които са на местата на събитията и за живота си. А в по-широк план, имайки предвид, че ще се появи един субект, който ще разменя белег за живот, всички ние имаме основание да се притесняваме, включително и за живота си. Нелогично погледнато ще цитирам един свой коментар във връзка с една психологическа игра, в която участвам аз с пистолет, опрян в челото, и изискването да изпълня зададен критерий. "Не се страхувам какво ще стане с мен след смъртта" е коментарът.
Логично погледнато коментарът е и крайно логичен, и крайно нелогичен.
Но извън нашата позната и познаваема логика - нека не забравяме, че сме творение - има една висша логика, която за нас е ненапълно познаваема и позната. И това е логиката на Бог. И логиката, поне доколкото достига нашето познаване, е тази, че за всичко онова, за което Бог ни е предупредил и ни е показал път, няма защо да се притесняваме. Логически следва, че онова, което е потребно за нас е да вярваме не на онова, което виждат очите ни и чуват ушите ни, а да вярваме на онова, което казва Бог в Библията. И другото насъщно в това време - да уповаваме на Бог.

Няма коментари:

Публикуване на коментар